Welkom mooie, lieve Einar

Alweer twee weken zijn wij trotse ouders en grote zus van Einar. Die twee weken zijn omgevlogen. Alles wat weer zo nieuw leuk, een kleine baby, al die kleine kleertjes is ineens weer hartstikke normaal.

Donderdag 2 juli was de uitgerekende datum en omdat Elin 3 weken te vroeg geboren werd zaten we wel echt te wachten op brekende vliezen of weeen die eens zouden beginnen, maar niets van dat alles. Op donderdag 2 juli dacht ik laat ik eens wat melk afkolven, ik had namelijk gelezen dat de bevalling hiermee op gang zou kunnen worden gebracht. Heel stom, na het avondeten gedaan, en 2 uur later begon ik toch wel pijnlijke krampen te krijgen. Getimed met een appje op de telefoon en die adviseerde me inderdaad contact op te nemen met het ziekenhuis. De wee duurde toen ongeveer een minuut en er zat telkens ongeveer 5 minuten tussen. Ik mocht inderdaad naar de verloskamers komen dus Elin wakker gemaakt, spullen gepakt 40 autominuten later was ik in het ziekenhuis. Daar nam ik afscheid van mijn man, hij zou naar huis gaan met Elin en mocht er de volgende ochtend nog geen baby zijn dan zou hij Elin naar school brengen en naar het ziekenhuis komen.

Ik werd aan de CTG gelegd in het ziekenhuis waar ze de weeenactiviteit meten en het hartje van de baby in de gaten houden. Na 30 minuten monitoren kreeg ik inderdaad mijn eigen verloskamer! Het ging dus echt beginnen en dat was ineens weer best spannend. Mijn man en Elin sliepen thuis en ergens hoopte ik dat de baby ergens in de nacht geboren zou worden, de hoop dat het sneller zou verlopen dan de bevalling van Elin, maar niets bleek minder waar. Ik had best heftige pijn die alleen lopend een beetje op te vangen was. Liggend of zittend was vreselijk dus liep ik in mijn ziekenhuisoutfit door mijn kamertje. De verloskundige kwam af en toe eens kijken hoe het ging en voelde elke 2 uur ongeveer hoeveel centimeter ontsluiting ik had. Die was 4 cm, ging naar 6 cm en de volgende keer weer terug naar 4! Balen als een stekker natuurlijk want het schoot alweer niet echt op. Inmiddels had ik amper kunnen zitten of liggen en begon ik best moe te worden. De verloskundige stelde een epiduraal voor als pijnstilling. Je gedeelte in de buik/rug waar de weeen komen wordt verdoofd door een morfine-achtige pijnstiller die je toegediend krijgt door een slangetje in je onderrug. Nou, dat zal wel zeer doen dacht ik, maar ik wilde het wel proberen en wat een verademing was dat! Even geen pijn meer en ik kon eventjes lekker liggen. Tegen die tijd zou mijn man ook ongeveer komen, Elin was naar de opvang gebracht.

Het hoofdje van de baby lag nog te diep ook al had ik inmiddels wel 10 cm ontsluiting. Echte persdrang had ik niet omdat ik de druk van het hoofdje nog niet voelde. Met synthetische oxytocine werden de weeen krachtiger gemaakt om mij wat te helpen. Met moeite duwde ik het hoofdje naar beneden maar naar buiten kreeg ik hem niet. Tenslotte kregen we, net als bij Elin, hulp van de vacuumpomp om hem zo geboren te laten worden. Wat een opluchting en intens geluk om weer dat babyhuiltje te horen. Een gezondje jongen van 3470 gram en 50 cm die geboren werd na een zwangerschap van 40 weken en 1 dag. We bleven nog een nachtje in het ziekenhuis ter observatie na een bevalling met vacuum. Ze kunnen een bloeduitstorting krijgen op de plek waar ze hebben getrokken maar dat is gelukkig niet gebeurd! Zaterdagochtend kwamen we thuis in ons huisje versierd door mijn man en dochter. Ook al zei ik na weer een pittige bevalling, het is best zo met twee gezonde kids. Nu twee weken later denk ik…. wie weet 😉

2 gedachten over “Welkom mooie, lieve Einar

  1. Welkom Einar, wat een een mooie naam ! 💐 Beste mama en papa van Einar, Van harte gefeliciteerd! Wat een avontuur, in blijde verwachting in corona tijden. Gelukkig mocht kleine Einar nog lekker warm bij mama🤰blijven.
    Veel plezier in Zweden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: