37 weken zwanger, in Zweden en COVID19

Inmiddels ben ik alweer 37 weken zwanger van onze zoon vandaag! En hij mag dus vanaf nu officieel geboren worden. Spannend, want met deze termijn was Elin al 2 dagen op deze wereld. Vooralsnog alles rustig en nog geen tekenen dat de bevalling staat te gebeuren al zijn we er wel helemaal klaar voor. Alles staat, de mini kleertjes zijn gewassen en ik ben al 2 weken thuis van mijn werk. Thuis, tot februari 2021!

Afgelopen zaterdag nam ik contact op met de verloskamers in het ziekenhuis omdat ik me simpelweg niet lekker voelde en, heel gek, het viel me op dat ik geen reukvermogen meer had. Ik wist dat dit een symptoom van COVID19 kon zijn en ze wilden me inderdaad laten testen. Dat deed ik de dag erna, op zondag, buiten op een bankje bij de ingang van de verloskamers. Een dame in wit pak met gezichtsbescherming kwam me tegemoet met een testsetje en ging met een wattenstaafje achter in m’n keel en neus. De uitslag zou een dag of twee duren, daar waar ze het patientmateriaal analyseren hadden ze wat problemen met een analyse apparaat. Zondagmiddag rond 17.00 een oproep van een onbekend nummer en ja hoor. De arts aan de andere kant van de lijn vertelde me dat ik inderdaad momenteel een COVID19 besmetting doormaak. Daarna volgde wat info over eventuele gevolgen en dat ze in enkele gevallen de baby eerder halen. Zolang ik me goed voelde kon ik thuis afwachten en hoefde ik niet naar het ziekenhuis voor opname. Inmiddels is het donderdag en voel ik me bijna als vanouds en heb ik weinig klachten gehad. Helaas is Elin ook ziek geweest en zij heeft flink gehoest maar is ook aan de beterende hand, net als mijn man.

Wat dingen moeten verplaatsen en we kunnen weinig ondernemen natuurlijk dus gaan we elke ochtend met Elin naar een nabijgelegen meer, daar is in de ochtend niemand en kan ze ongestoord even lekker spelen en in het water. Dat is wel een voordeel dus van hier wonen! De rust en ruimte en je kunt een ‘corona-proof’ uitje doen met z’n allen. Hopelijk zijn we er weer bovenop zodat Elin vanaf maandag of dinsdag weer naar de opvang kan en wij weer alle verzette afspraken in kunnen halen.

Met de baby gaat alles goed! Alle controles zijn uitstekend, hij ligt met zijn hoofdje benenden en is reeds ingedaald. Gisteren wel een extra controle gehad in het ziekenhuis waarbij ze de groei nog eens hebben gemeten en z’n hartslag een tijdje hebben gemonitord en alles zag er perfect uit. Nog 2 controles bij mijn eigen verloskundige en dan zouden we tegen die tijd een tweede kindje hebben!

Eén opmerking over '37 weken zwanger, in Zweden en COVID19'

  1. Hey Tessa. Wat vervelend dat je dat moest doormaken. Gelukkig heeft het geen gevolgen gehad voor je zwangerschap. Geniet van de laatste lootjes. Gr. Maarten

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: