Waarheid die niet te vermijden is

Afgelopen maandag hadden we onze vrije dag samen, we hebben er maar 1 van per week dus meestal ondernemen we dan iets leuks met het gezin. Zo liepen we naar het dorp en hebben we geluncht in een hotel daar, heerlijk!

Zo ging de dag wat verder tot ik in de vroege avond merkte dat ik bloed verloor, niet leuk en het geeft veel zorgen als je zwanger bent. Nu las ik en hoorde ik dat het wel voorkomt en dat het veel verschillende oorzaken kan hebben. Ik had geen buikpijn dus maakte me weinig zorgen, wel ging ik vroeg naar bed want voelde me niet helemaal fit.

Om 23.30 werd ik wakker en verloor weer bloed en nu begonnen de krampen in mijn buik, ik belde naar het ziekenhuis en vertelde aan de verpleegkundige waar ik last van had en ze vond het raadzaam naar het ziekenhuis te komen.
We kleedden ons en Elin aan, pakten spullen en eten want we hadden een rit van 3 uur enkele reis voor de boeg. Rond 03.00 vannacht kwamen we aan bij het ziekenhuis en we meldden ons bij de spoedeisende hulp waar we gelijk aan de beurt waren. M’n ondergoed en broek waren inmiddels rijp voor de vuilnis en we wisten allebei dat dit niet goed was.
De op weeën lijkende buikpijn was inmiddels gestopt en nadat de verpleegkundige allerlei standaard zaken had gemeten zoals bloeddruk kon ik wachten op een arts in een kamer verderop.

Daar werd ons vermoeden helaas bevestigd, het was helaas een miskraam geweest en ze heeft me verder onderzocht of er geen resten van foetus of placenta zijn achtergebleven in m’n baarmoeder. De placenta wordt opgestuurd voor onderzoek en ons kindje ben ik waarschijnlijk al eerder die avond verloren.

Een trieste gebeurtenis afgelopen nacht maar waar wij beide wel weer een positieve draai aan kunnen geven. Om wat voor reden dan ook heeft het voor ons nu niet zo mogen zijn, hij of zij was naar alle waarschijnlijk niet gezond en het wonderlijke mensenlichaam breekt de zwangerschap dan af. We hebben een prachtige, lieve en gezonde dochter waar we nu nog dankbaarder voor zijn dan ooit. We genieten van het leven en nemen deze gebeurtenis mee in ons rugzakje en ons moment komt wanneer daar de tijd voor is.

Ons leven stond even stil maar het gaat allemaal gewoon door, vanmiddag is het weer tijd voor een controle van Elin, van het werk even een dagje rust maar ook dat gaat morgen weer door als vanouds.

❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: