Dat was even geleden!

Vanwege een schrijfdip, enorme drukte op werkgebied heb ik nu dan weer de tijd om een stukje te schrijven en zelfs met leuk nieuws, want ik heb namelijk kort geleden ontdekt dat ik zwanger ben van ons tweede kindje. Nu al?! Ja toch nu al, Elin wordt volgende week pas 10 maanden en als ze 1,5 jaar is zal haar broertje of zusje geboren worden.

We zien er erg naar uit en aankomende donderdag bij de controle van Elin zullen we gaan vragen hoe nu verder met echo’s e.d., hoe vaak controlers zullen zijn omdat Elin in week 36 geboren werd.

 

Druk met werk dus, zowel Errol als ik hebben beide een vast contract in de ouderenzorg, op maar 5 min rijden of 25 min lopen van waar wij wonen, heerlijk! Het bevalt ons uitstekend, we wonen prachtig aan een meer met uitzicht op een berg. Maar toch zijn we zoekende naar meer, iets meer leven, een stad iets dichterbij zou erg fijn zijn. Voor de volgende bevalling zou ik nu 3,5 uur moeten rijden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis en onder andere daarvoor kijken we rustig verder naar banen iets dichterbij een grotere stad.

Ook studeren we beide nog naast ons werk en we hopen vanaf januari weer wat meer tijd te hebben als Elin voor 15 uur per week naar de opvang gaat, dat kan in Zweden pas vanaf 1 jaar dus tot die tijd ben je thuis bij je baby of heb je eventueel familie die zou kunnen oppassen. Zo hoorde ik vandaag van een collega dat ze 1,5 jaar betaald thuis was van haar eerste kindje en toen werd de tweede geboren en was ze weer 1,5 jaar betaald vrij: 3 jaar niet werken! Dat is me wel erg veel en vond het na 4 maanden thuis te zijn met Elin ook fijn dat ik weer wat aan het werk kon. Ons werk kunnen we prima combineren zodat altijd 1 van ons thuis is bij haar. Daardoor hebben we helaas minder tijd samen vrij maar dat komt ook wel weer goed.

Nu gaan we van de week maar eens lekker lunchen in het dorp met zijn vieren en genieten van een alcoholvrij wijntje 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: