Al aftellend in dagen…

Heerlijke ochtend, ontbijtje aan de keukentafel, naar buiten kijkend met de honden die nog rustig liggen te slapen. Buiten is het een inmiddels een mooie witte wereld de eerste sneeuw is deze week gevallen en met temperaturen van enkel graden onder het vriespunt, een helder blauwe lucht, tevens prachtig wandelweer.

Twee drukke weken weer achter de rug met studeren en we zijn zelfs twee dagen weggeweest naar een andere provincie hier in Zweden. Dit zou zelfs onze mogelijk nieuwe woonplek kunnen worden, maar mocht dat zeker zijn komt dat wel in mijn volgend blog. Maar zeker iets waarover wij al nadenken, verhuizen met een baby van nog maar enkele maanden oud, in een land waar je nog eigenlijk maar net bent. Niet onoverkomelijk maar het brengt wel een gezonde spanning met zich mee, weer een nieuwe avontuur maar wel qua werk meer vastigheid en dat is toch wel de hoofdzaak nu we straks de verantwoordelijkheid krijgen over een nieuwe leven.

Het afgelopen jaar verliep zeker niet altijd soepel. Qua werk liep het al snel anders maar dat werd gelukkig snel gecompenseerd door andere baantjes voor mijn man, geen vaste uren, maar ach het leverde wat geld op. Dit is in 9 maanden tijd nu ons tweede huurhuisje, klein maar fijn. We zitten heerlijk warm bij de houtkachel ’s avonds en het biedt ons net genoeg ruimte. Gelukkig zijn met wat je hebt is iets wat we hier wel geleerd hebben. In Nederland had ik een vast contract als laborante, dat me met 3 dagen per week een leuk salaris opleverde, mijn man werkte fulltime als verhuizer dus was er zeker ruimte voor uitstapjes, kopjes koffie in de stad, uiteten en andere zaken. Ten eerste zijn de kroegjes en restaurantjes hier ver te zoeken en ben je geneigd meer tijd thuis, om huis of in je directe omgeving te besteden. Je kunt niet ‘zomaar’ even naar MacDonalds bijvoorbeeld straks met je kindje, daar moeten wij meer dan een uur voor rijden en zal dus gecombineerd worden als we voor andere dingen toch al naar de stad moeten. Dingen die in Nederland zo vanzelfsprekend zijn daar moet je hier simpelweg meer moeite voor doen. En moeite kost tijd en geld. Maar wat onderneem je hier dan? Wij wandelen dagelijks minimaal ruim een uur met de honden, de camera mee, mooie foto’s nemen. Dat maakt ons meer dan gelukkig, heerlijk buiten zijn. Natuurlijk vinden we het leuk af en toe ergens anders te eten of te drinken, maar laat dat hooguit 1x per twee maanden zijn dat we echt de stad bezoeken. Dat doen we dan wel goed: een heerlijke kop koffie of thee met een enorm lekker gebakje! Op deze manier genieten we meer van de dingen die we nu ‘luxe’ noemen maar dat in Nederland bij je standaard weekend hoorde.

LRG_DSC06480De controle bij de verloskundige verliep weer prima, ons meisje groeit zoals ze hoort en met mij is ook alles ‘dik’ in orde, haha. Wel heb ik op aanraden van haar gisteren maar de griepvaccinatie laten zetten, iets dat ik normaal gesproken zou hebben gedaan maar omdat onze dochter midden in de Zweedse winter geboren wordt neem ik gaan risico.

Vandaag ben ik precies 34 weken zwanger en in plaats van maanden, of weken zijn nu al de dagen telbaar tot de uitgerekende datum: nog maar 42!

Wat gaat die tijd snel en we kunnen niet wachten op onze dochter, hoe zal ze eruit zien bijvoorbeeld. Ook ben ik nieuwsgierig naar de bevalling, hoe zal het verlopen, hoeveel pijn doet het nu eigenlijk? Sinds kort mediteer ik, ook met het oog op het draaglijker maken van de pijn. Ben benieuwd of ik het toe kan passen tijdens de bevalling en of ik er baat bij heb.

Be thankful for what you have; you’ll end up having more. If you concentrate on what you don’t have, you’ll never, ever have enough 

– Oprah Winfrey 

Eén opmerking over 'Al aftellend in dagen…'

  1. Hoi tessa, ik vind t super leuk om je zo te volgen……echt👍
    Naar welke provincie, ben je wezen kijken voor evt meer mogelijkheden?
    Sukses met de laatste 42 dagen, gaat zeker goedkomen, en wat leuk, al die beesten die je zomaar tegenkomt. Super leuk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: