Begin bij het begin

Op 15-5-2017, na een paar weken ietsje misselijk te zijn en erg moe, besloot ik toch om op weg naar huis langs de apotheek te rijden voor een zwangerschapstest. Wie weet? Ik kwam aan de balie en vroeg of de dame ook Engels sprak en vertelde haar dat ik graag een zwangerschapstest zou willen kopen.
Thuis aangekomen, het was rond 17.00, ging ik gelijk aan de slag en het werd al snel duidelijk: twee streepjes en tranen van verbazing en geluk stroomden over mijn wangen. Ik liep naar Errol en zei al huilend: ‘Ik ben zwanger!’
In een korte tijd daarna belden we beide met familie, vrienden en kennissen om het nieuws te delen. Videogesprekken zijn dan het meest close dat je kan zijn met je familie, die je net 2,5 maanden geleden hebt achtergelaten in Nederland. Vooral mijn moeder had ik het nieuws het liefst persoonlijk verteld, met een leuk cadeautje, woordgrapje of wat dan ook voor leuks je allemaal ziet op het internet van dochters die hun ouders vertellen dat ze zwanger zijn. Dat zat er voor ons helaas niet in, een gemis en klein nadeel van wonen op grote afstand van familie.

Enige twijfel sloeg natuurlijk toe. We wonen hier niet 2,5 maanden, zonder nog enig vast werk, enkel ons prille bedrijfje in de buitensport/toerisme en wat spaargeld.

Nu dan? Enkel van verhalen wist ik dat de volgende stap waarschijnlijk het plannen van een echo is dus ik belde naar het kleine ziekenhuis (vårdcentral) en ging er langs, vulde een contactformulier in en ik werd snel gebeld voor een afspraak. Dit regelden we afgelopen vrijdag en de dinsdag erna hadden we al bericht: woensdag 31 mei om 13.00.

Een bedje, commode en badje is ook al geregeld (gratis zelfs) via Nederlanders die hier in de buurt wonen en die gaan we zondag ophalen.

Volgens eigen berekeningen zou ik nu 9 weken zwanger zijn en ben ik uitgerekend op 28 december 2017.

 

Geschreven op 25 mei 2017

Eén opmerking over 'Begin bij het begin'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: